Huiswerkbegeleiding en bijlessen (Lyceo)

Vanaf dit jaar biedt Lyceo huiswerkbegeleiding en bijles aan op het Han Fortmann! Deze begeleiding is voor leerlingen van alle niveaus en alle jaarlagen.  

Lyceo werkt samen met Han Fortmann en heeft regelmatig contact met mentoren en docenten. Er wordt gewerkt in kleine groepen, zodat de leerling kind de aandacht krijgt die het nodig heeft. De begeleiders houden de voortgang van elke leerling bij en bespreken die met de ouders. Lyceo biedt huiswerkbegeleiding, bijles en verzorgt de huiswerkklas.

1.Huiswerkbegeleiding
De huiswerkbegeleiding is gericht op het aanleren van duurzame studievaardigheden. Hierbij wordt uitgegaan van de eigen kracht van de leerling en wordt toegewerkt naar zelfstandigheid.

*Samen met de leerling kind wordt een persoonlijk plan opgesteld
*Aandacht voor studievaardigheden
*De begeleiders staan klaar om uitleg te geven
*Lyceo overhoort het leerwerk
*Aanwezigheidsregistratie d.m.v. leerlingvolgsysteem

2. Huiswerkklas
De huiswerkklas is geschikt voor leerlingen die een rustige plek zoeken om hun huiswerk te maken. Leerlingen voeren het  belangrijkste leer- en maakwerk uit tijdens de huiswerkklas. Dit houdt in:

*Samen met de leerling wordt een persoonlijk plan opgesteld
*De leerling is voornamelijk zelfstandig aan het werk
*Er is ruimte om vragen te stellen aan de begeleiders
*Aanwezigheidsregistratie d.m.v. leerlingvolgsysteem

Lyceo biedt huiswerkbegeleiding aan van 14.30 uur tot 17.30 uur van maandag tot en met vrijdag in lokaal 206.  De dagen worden in overleg vastgesteld.

3. Bijles
Indien een leerling moeite heeft met een schoolvak of achterloopt met de lesstof, kan bijles worden genomen.

Meer informatie?
Voor meer informatie en aanmelden klik HIER

Voor meer informatie over huiswerkbegeleiding en bijles kunt u bij Melissa Gramsma terecht. U kunt haar telefonisch bereiken op: 06-30371318 en per e-mail via: melissa.gramsma@lyceo.nl.

Melissa Gramsma (vestigingscoördinator Lyceo)